Als je altijd op je tenen blijft lopen, zul je geen voetstappen achterlaten.

Als je altijd op je tenen blijft lopen, zul je nooit voetstappen achterlaten.

Dus aarden met die handel.

Bepaal je eigen stappen. Zorg voor die stevige basis in en rondom jouw gezin. Zolang jij stevig staat, hebben zij iemand om tegen aan te leunen. Iemand die ze opvangt als dit nodig is.

Vroeger dacht ik altijd dat ik iedereen gelukkig moest maken. Ik liep van hot naar her om maar aardig gevonden te worden. Ik liep dus altijd op mijn tenen, waardoor niemand wist wat eigenlijk mijn behoeftes en verlangens waren. Ik liet geen voetstappen achter... Dit kwam ook niet ten goede voor ons gezin. Terwijl ik dacht dat daar mijn focus lag. Nou die lag dus gewoon overal. Nu weet ik dat als ik mezelf gelukkig maak, ik mijn 'happy feeling' over kan brengen. Ik kan mijn eigen verwachtingen en verlangens waar maken. Eerst mezelf en dan de rest.

Iemand zei laatst tegen mij; in een vliegtuig moet ook eerst bij jezelf het zuurstofmasker op, daarna je kind.

Klinkt herkenbaar hé?

Dan ga je daar vandaag nog verandering in brengen met een kleine oefening. Ga voor een spiegel staan met je voeten stevig op de grond. Veeg ze maar even heen en weer over de vloer. (Denk nu niet dat je deze nog moet dweilen, dat kan straks.) Adem 3x diep in en langzaam uit. Tijdens de inademing zeg je tegen jezelf (het liefst hardop.) Vandaag kies ik voor mezelf. Vandaag wil ik liefde ontvangen. Vandaag ga ik liefde ontvangen. Vandaag zal ik liefdevol ontvangen.


Ik zie je denken... dit ga ik echt niet doen.


Ik hoor graag van je hoe dit was en wat het je voor vandaag heeft gebracht.

11 keer bekeken0 reacties